Стоматологи вимагають в Уряду чітких рекомендацій

13:10 28 березня 2020 р.

Фото до новини

Уряд, і, зокрема МОЗ України, повинні дати чіткі рекомендації, як діяти стоматологам в цій непростій ситуації та чи робитиме Уряд якісь кроки на підтримання тих, хто вимушено не працює.

Про це сьогодні, 28 березня, заявив президент Національної спілки стоматологів України Мирон Угрин.

"Наразі ми маємо Постанову Кабміну України від 25 березня 2020 року, №239, де написано «дозволяється провадження медичної та ветеринарної практики.....за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту (М.У. - без пояснень - яких саме та де їх брати?), а також дотримання відповідних санітарних та противоепідемічних заходів( при забороні пересування, скупчення і т.п.?),"- сказав Мирон Угрин.

Мирон Угрин наголосив, що йому подобається протокол Львівської міської ради від 16 березня 2020 року за номером 7, де в пункті 2.3. чітко вказано «Заборонити надання планової стоматологічної допомоги у стоматологічних закладах всіх форм власності. Забезпечити надання невідкладної медичної допомоги.»

"Щоб отримати роз’яснення, ми від імені Нацональноі спілки стоматологів України написали відповідні запити до Уряду, МОЗу та місцевої влади! В телефонному режимі ми разом з Тарасом Бабичем, отримали відповідь на місці та в МОЗі тільки про невідкладну допомогу, але це не - письмово! Будемо чекати!

Особисто я вважаю, що стоматологи повинні продовжити надання лише невідкладної допомоги, з забезпеченням всіх заходів безпеки до закінчення особливого періоду та публікації відповідних розпоряджень! Та бути готовим брати участь в усіх необхідних заходах, повязанних з епідемією як медичні працівники.
На рівні Уряду мають дати пояснення, як виживати медичним працівникам-самозанятим особам",- зазначив президент НССУ Мирон Угрин.

Довідка

"The New York Times” опублікувала інформацію, в якій визначено, що стоматологи є на першому місці за ризиком розповсюдження короновірусу, небезпекою зараження пацієнтів і самих дантистів, порівнянно з парамедиками та лікарями загальної практики.

Нагадаємо, МОЗ оголосило додаткову мобілізацію медиків.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів