Сотні вчених вимагають у ВООЗ переглянути рекомендації з профілактики Covid-19

23:18 5 липня 2020 р.

Фото до новини

У своєму зверненні 239 вчених з 32 країн стверджують, що коронавірус може набагато довше затримуватися у повітрі, ніж це вважалось раніше.

Про це інформує Німецька хвиля.

Сотні вчених з різних країн світу звернулися до керівництва Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) із закликом переглянути рекомендації щодо захисту від коронавірусної інфекції

Автори звернення вказали, що ВООЗ вважає основним шляхом передачі SARS-CoV-2 повітряно-крапельний, тобто такий, при якому збудник потрапляє в повітря головним чином під час чхання і кашлю хворого, або коли він говорить.

Тим часом у відкритому листі, який наступного тижня планується опубліковати в одному з наукових журналів та на який у суботу, 4 липня, посилається видання The New York Times, 239 вчених з 32 країн представили докази того, що коронавірус передається через повітря в ще більш дрібних частинках, які набагато довше затримуються у повітрі, ніж це вважалось раніше.

Відповідно до цієї нової інформації, у своєму відкритому листі вчені наголошують на необхідності переобладнати вентиляційні системи в школах, будинках для людей похилого віку, житлових будинках і на підприємствах. Зокрема, на думку експертів, у таких системах необхідно встановити більш потужні повітряні фільтри і мінімізувати рециркуляцію повітря.

У матеріалі також йдеться про те, що з огляду на нові дані, медичним працівниками, ймовірно, знадобляться більш професійні маски типу N95, які можуть відфільтровувати найменші частинки. А для знищення вірусних частинок, які циркулюють у повітрі у закритих приміщеннях, може знадобитися ультрафіолетове випромінювання.

Нагадаємо, кілька держав Європи посилили карантин через спалахи COVID-19.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів