Сьогодні й завтра українці відчують на собі магнітні бурі (відео)

11:44 10 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Newsru.ua

Люди з підвищеними тиском і метеочутливістю особливо потерпатимуть від них у суботу, водіям також варто бути обережнішими.

Через потужний спалах на Сонці сьогодні вночі й вранці всю планету атакували магнітні бурі. Відтак професор Кримського агротехнологічного університету Володимир Сухарєв попереджає, що 10 та 11 січня в тому числі для України – несприятливі дні. 

«Найбільш несприятлива обстановка складеться в суботу, 11 січня, – додає науковець. – Насамперед її відчують на собі люди з підвищеним тиском і метеочутливістю. Їм краще заздалегідь прийняти ліки і не віддалятися надто від дому».

За інформацією професора, кінець тижня може ознаменуватися збільшенням кількості аварій і катастроф. Окрім того, в ці дні відбувається «порушення динамічного стереотипу людини».

«Головна причина аварій в такі періоди – людський фактор (погіршується самопочуття: падає тиск і паморочиться голова). Тому водіям по змозі краще взагалі не виїжджати з гаражів», – зазначив професор. Про це повідомляє сьогодні, 10 січня, «Newsru.ua».

Натомість фахівець із питань сонячної активності Всеволод Лозицький заспокоює: «Наслідки бурі не будуть великими страхіттями. У полярних районах – полярне сяйво. Сильних ефектів зв'язку в польотах літаків неможна очікувати, буря не дуже сильна».

А от президент українського медичного клубу лікар Іван Сорока також попереджають, що у метеочутливих людей може погіршитися самопочуття: «Це може бути підвищення або зниження тиску. Це може бути загострення тих чи інших хронічних захворювань. Також виникають психоемоційні реакції, є дуже багато метеочутливих людей, які реагують тільки на коментар про магнітні бурі». Про це інформує в п’ятницю «ТСН.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів