Смертність від коронавіруса вища за неофіційною статистикою

06:21 29 квітня 2020 р.

Фото до новини

Кількість померлих від коронавірусної інфекції у світі може бути приблизно на 60% вищою, ніж повідомляють в офіційних підрахунках.

Такого висновку дійшло британське видання Financial Times, яке проаналізувало показники загальної смертності в 14 країнах і регіонах під час пандемії.

Журналісти порівняли смертність від усіх причин у березні – квітні 2020 року із середнім значенням за той самий період у 2015–2019 роках. Звичайний рівень смертності перевищено на 50% щодо історичного середнього для цих місць.

Загальна смертність зросла на 60% у Бельгії, 51% в Іспанії, 42% в Нідерландах і 34% у Франції під час пандемії порівняно з тим самим періодом у попередні роки. Найрізкіше цей показник виріс у регіонах, де фіксують найсильніші спалахи COVID-19. Отже, більшість випадків загибелі людей безпосередньо пов'язана з вірусом, хоча в офіційних зведеннях цього не враховано; імовірно, уже зараз у світі від коронавірусної хвороби померло не менше ніж 318 тис. осіб, підсумували автори публікації.

Деякі країни, зокрема Китай, уже ретроспективно переглянули кількість смертей своїх громадян, нагадали у Financial Times.

Викривлення офіційної статистики, ймовірно, буде ще більшим через країни з нижчим рівнем доходів, припускають журналісти.

Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус заявив 27 квітня, що через відносно невелику кількість проведених тестів відомо не про всі випадки зараження і летальні випадки COVID-19.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Станом на 29 квітня коронавірусною інфекцією заразилися 3,116 млн осіб, із них 217,2 тис. померли, 921,2 тис. одужали, повідомляє американський Університет Джонса Гопкінса.

Про це написав сайт gordon.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів