Реальні цифри захворюваності на Covid-19 багатократно перевищують офіційні, - медик

10:57 8 квітня 2020 р.

Фото до новини

Офіційна статистика, найвірогідніше, не відповідає реальним цифрам щодо захворюваності на Covid-19. Йдеться про багатократну різницю.

Так вважає головний медик Львова Володимир Зуб, інформує пресслужба ЛМР.

«Якщо подивитися на аналітику Китаю й інших країн, то офіційна статистика завжди відстає від фактичної: або немає клінічних проявів, тобто пацієнт має коронавірусну інфекцію, але клінічно вона не проявляється, тому він не виявлений, або ж не встигають всіх обстежити, чекають на результати ПЛР-тестів. Тому завжди офіційна статистика відстає від кількості фактично інфікованих. Слід вважати, що в нас насправді більше людей сьогодні уражених коронавірусною інфекцією, але не у всіх вона виявлена. Відтак, особливо важливо сьогодні дотримуватись умов карантину. Людина не знає — чи вона заражена, чи ні, тому всім треба бути вдома», — зазначив Володимир Зуб.

За його словами, близько 80% захворілих мають легкий перебіг хвороби, що сприяє швидкому поширенню коронавірусної інфекції.

«Люди можуть підкашлювати, мати невеличку температуру, у частини — і зовсім жодних симптомів. Людина думає, що здорова, виходить на вулицю й інфікує інших. Тому офіційна статистика завжди запізнюється за фактичною кількістю. Думаю, що в разів 10 більше. Також у нас поступово збільшуватиметься кількість захворілих. Думаю, що після Великодня, якщо ми не будемо дотримуватись жорсткого карантину, цифра суттєво збільшиться. Тому треба зараз максимально себе обмежити. Люди все одно вийдуть на вулицю, підуть до церкви, — ми цього не уникнемо. Але шляхом жорсткого карантину зараз можна суттєво зменшити кількість осіб, які можуть когось інфікувати», — додав головний медик.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів