Програма екстракорпорального запліднення: раціональність процедури

12:00 20 листопада 2023 р.

Фото до новини

Революційна методика запліднення в лабораторних умовах стала омріяним шансом і можливістю для тисяч пар й одиноких жінок, які прагнуть стати на шлях свідомого батьківства.

Програми ЕКЗ успішно застосовують в Україні й за кордоном для збільшення числа здорового молодого покоління. Для родин, в яких бажана вагітність не настає понад рік, протоколи штучного запліднення мають бути першими в арсеналі методів боротьби з ймовірним безпліддям. Час — надзвичайно важливий ресурс у репродуктології. Ба більше, разом з часом пацієнти витрачають значні кошти на пошуки відповідей на запитання в некомпетентних спеціалістів. Програми ЕКЗ в Києві мають достатньо гнучку цінову політику на комплекс послуг, які пропонують сучасні клініки репродуктивної медицини. За статистикою часто пацієнти до першої консультації з репродуктологом витрачають стільки коштів на лікування безпліддя в не профільних спеціалістів, скільки б вистачило на декілька протоколів ЕКЗ та пари успішних вагітностей.

Безумовно, процес зачаття дитини в лабораторних умовах не займає декілька годин чи днів. Процедура кропітка і вимагає повної серйозної готовності як і від пари пацієнтів, так і від лікарів. Базова програма ЕКЗ містить такі етапи:

  1. Підготовка організму майбутньої мами до зачаття та стимуляції овуляції шляхом використання гормональної терапії.

  2. Отримання біоматеріалу: від жінки – яйцеклітин, від чоловіка – сперми.

  3. Процес штучного запліднення у пробірці. 

  4. Введення здорового ембріона в матку.

Здавалося б, шлях ЕКЗ простий і зрозумілий, але програми не завжди дають 100% результат з першої процедури. Ось чому так важливо звернутися до репродуктолога вчасно.

Фактори, що підвищують успіх ЕКЗ

Кожен досвідчений лікар з першої консультації одразу озвучує всі доступні можливості підвищення шансів на успішну вагітність, тому рекомендаціями нехтувати не варто. Як можна вплинути на процеси?

  1. Обрати комфортний вік жінки для вагітності та материнства, особливо коли це планується вперше – до 35 років.

  2. При відкладеному батьківстві краще скористатися послугами кріобанку та заморозити біоматеріал жінки, щоб не втратити запаси оваріального резерву.

  3. Покращити якість сперми майбутнього батька відмовившись від шкідливих звичок, пролікувавши наявні хронічні захворювання та обрати здоровий спосіб життя.

  4. Дослідити генетику обох із батьків.

Допоміжні репродуктивні технології постійно розвиваються та пропонують все нові й нові методи підвищення шансів на бажану вагітність, але базовою рекомендацією для всіх майбутніх батьків залишається єдине: вчасна консультація з репродуктологом. І шлях до омріяної дитини одразу отримає свій чіткий вектор руху!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів