Прем'єр повідомив про чотири країни, які визнають українські сертифікати вакцинації

23:58 6 червня 2021 р.

Фото до новини

Вже погодилися їх визнавати Угорщина, Молдова, Туреччина. На черзі - Грузія.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у неділю, 6 червня, написав у соцмережі Facebook, інформує Dailylviv.

"Українські сертифікати вакцинації вже погодилися визнавати Угорщина, Молдова, Туреччина. Також цього тижня досягли відповідної домовленості з Прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі під час робочого візиту нашої урядової делегації. Розраховуємо, що найближчим часом ці домовленості будуть скріплені відповідними угодами.

Україна нарощує темпи вакцинування населення проти COVID-19. Цими вихідними центри масової вакцинації запрацювали вже в 10 містах. До Києва, Одеси й Львова, у яких такі центри запрацювали минулого тижня, доєдналися Тернопіль, Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород, Горішні Плавні та Рівне", - написав Денис Шмигаль. 

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що уряди Молдови, Грузії і Туреччини готові домовитися з Україною про в'їзд вакцинованих від коронавірусу українців, які зможуть підтвердити це паперовим сертифікатом.

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України нещодавно повідомляло, що працює над запровадженням COVID-сертифікатів, які планують запустити з 1 липня. COVID-сертифікат має бути внутрішнім документом, що міститиме дані про вакцинацію, а також зроблені негативні ПЛР-тести або одужання від COVID-19.

На стадіоні Арена Львів у вихідні провакцинували 3 754 особи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів