Потрапити на безплатну реабілітацію у львівський госпіталь можна за скеруванням від вузького спеціаліста

15:44 4 липня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні, 4 липня, відкрили відділення реабілітації Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com. Відвідали новостворене відділення начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький та директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Літвінська.

У сучасному відділенні зі залом для маломобільних пацієнтів надаватимуть реабілітаційну допомогу українцям, які постраждали від російської військової агресії та всім, хто цього потребує.

Минулого року коштом обласного бюджету провели ремонт приміщень та закупили обладнання для відділення фізичної реабілітації на 9 поверсі площею 900 кв. м. Нове відділення на 50 ліжок площею 1420 кв. м також відремонтували коштом обласного бюджету. Загалом вартість робіт становить майже 55 млн грн. 

У реабілітаційних відділеннях госпіталю медичну реабілітацію проходять пацієнти з травмою хребта та спинного мозку, наслідками черепно-мозкових травм, судинної патології головного та спинного мозку, ураженням периферичної нервової системи та після травматичних ампутацій кінцівок. 

За словами генерального директора Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи Максима Прикупенка, від початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну реабілітаційну допомогу в стаціонарних умовах надали більше 7 тисячам пацієнтів, з них – майже половина наші захисники і захисниці.

Про те, як відбувається реабілітаційний процес, розповіла завідувачка реабілітаційного відділення Оксана Ганусич.

«Реабілітація відбувається за певною послідовністю. Є заняття в першій та другій половині дня. Таких сетів має бути не менше 14. Якщо необхідна тривала реабілітація, пацієнт може проходити від 4 до 8 сетів. Ми працюємо з пацієнтами у різних станах. Від тих, хто перебуває в гострій стадії і до тих, кому потрібна довготривала амбулаторна реабілітація.

Загалом у закладі працює 10 мультидисциплінарних команд, 5 з них – на базі реабілітаційного відділення. У нас є окрема психологічна служба, у якій працюють психологи, психотерапевти, психіатр, терапевти мови і мовлення, лікарі з ФРН. Тому допомогу надаємо комплексно, йдеться як про фізичну реабілітацію, так і психологічну, а також допомогу та підтримку від соціальних працівників», – зазначила Оксана Ганусич.

Відділення відремонтували та повністю обладнанали за вимогами доступності, є окремі безбар’єрні душові кімнати та вбиральні. У відділенні обладнали 20 палат: тримісні, двомісні і одномісні. Загалом у відділенні разом з новоствореними уже 100 ліжкомісць.

«Потрапити до нас на реабілітацію можна за скеруванням від вузького спеціаліста. Наш госпіталь законтрактований НСЗУ, тому за направленням від вузького спеціаліста, послуги безкоштовні. Лікування можна пройти як в стаціонарі, так і амбулаторно», – додав Максим Прикупенко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів