У львівській лікарні постраждалих воїнів годують «аж» на 11 гривень на день (відео)

18:20 7 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: nws.su

Збирати кошти для Захисників Вітчизни взялися волонтери, лікарі й учні середньої загальноосвітньої школи №81.


Відео: tvzikua

Українських солдатів, які після боїв у зоні АТО лікуються у психіатричних лікарнях, годують всього на 11 гривень на день. Львів'янин Ростислав, який пережив бої під Волновахою, а з вересня захищав Донецький аеропорт, сьогодні лікується у психіатричній лікарні. Після повернення з передової він страждає від безсоння і не може забути жахливі моменти, що пережив під час перебування у зоні АТО.

На харчування Ростислава та ще 85 учасників АТО, яким доводиться лікуватися у психіатричній лікарні виділяють всього по 11 гривень на добу. Про це йдеться в сьогоднішньому телесюжеті «ZIK».

«Держава багато на харчування дати не може, в нас є приблизно 8,5 гривень на день на пацієнта, 11 на бійців АТО. Хоча передбачено до 50. Ну але ми не госпіталь, ми мусимо виходити зі ситуації», – розповідає головний лікар психіатричної лікарні у Львові Олександр Фільц.

Працівники госпіталю почали самотужки приносити харчі для військових пацієнтів, а вже за місяць до них приєдналися і звичайні львів'яни. Гроші для постраждалих бійців збирали і у місцевій школі №81.

Допомогти «пораненим душею» першою зголосилася львівська школа № 81. Учні навчального закладу організували міні-ярмарок і зібрали майже 7 тисяч гривень.

Частину віддали військовим на Схід, а на решту грошей закупили продуктів для солдатів-пацієнтів психіатричної лікарні. Волонтери ж збираються для бійців АТО, які перебувають на лікування, усе необхідне.

«Тут миючі засоби, мило, зубні щітки, зубні пасти. В нас є навіть перелік – ми все приймаємо по акту передачі, так само одягу багато принесли – мішки, ми також сортуємо. В мішках в нас є макарони, крупи. Там в нас є предмети побутової хімії», – розповідає волонтер Андрій Проскіра.

Це все за день привезла лише одна організація «Допомога армії України». Аби бійці не мерзли у палатах, хлопцям передали і обігрівачі – по тисячі гривень кожен. А от місцевий ресторан для різноманітності меню час від часу підгодовує військових зі своєї кухні.

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів