Пологи за 8136 грн та інші тарифи переглянуть

12:07 9 травня 2020 р.

Фото до новини

Очільник МОЗ буде працювати над коригуванням незбалансованих тарифів на надання медичних послуг, встановлених попередніми розробниками медреформи.

Про це міністр охорони здров'я Максим Степанов повідомив сьогодні, 9 травня, на брифінгу.

Зокрема, згідно з другим етапом медреформи, з 1 квітня встановлено єдиний тариф на пологи у розмірі 8136,03 грн – незалежно від того, в який спосіб народжує жінка.

«Наприклад, тариф на пологи складає 8136,03 грн, і нібито він розрахований до копійки. Але цей тариф однаковий на всі пологи – незалежно від того, у який спосіб народжує жінка: фізіологічні пологи, кесарів розтин, патологічні пологи. Тариф не може бути однаковий для них, бо на різні види пологів витрачається різна кількість коштів. Перинатальні центри переважно працюють з патологічними пологами, і тому сума коштів, які вони на них витрачають, набагато більша, ніж розрахований тариф. Саме тому ми почали коригування другого етапу медреформи», – сказав Максим Степанов.

За інформацією НСЗУ, договори на надання допомоги при пологах уже уклали 396 лікарень.

З 1 квітня, окрім первинної медичної допомоги, держава має оплачувати ще 26 пакетів медичних послуг, зокрема, допомогу при гострому інфаркті, мозковому інсульті, лікуванні туберкульозу, онкології тощо.

Незбалансовані тарифи, за словами міністра охорони здоров'я, встановлені також на лікування цих та низки інших захворювань.

Максим Степанов вважає це неприпустимим.

Нагадаємо, у Львові відкрили Центр трансплантології. В очікуванні - 100 реціпієнтів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів