План Б: МОЗ домовляється з приватними клініками про боротьбу з COVID-19

11:52 6 грудня 2020 р.

Фото до новини

Міністерство охорони здоров'я розглядає варіанти залучення приватних клінік до боротьби з COVID-19, повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Ми розраховуємо на приватні лікарні, і я вже домовляюся про велику скайп-конференцію з власниками приватних клінік. Це будуть клініки в усій Україні", - сказав він журналістам в суботу, повідомляє Інтерфакс-Україна, пише DailyLviv.

Ляшко зазначив, що співпраця з приватними клініками може відбуватися за двома напрямами. Зокрема, приватні клініки можуть лікувати пацієнтів з COVID-19 у разі, якщо бюджетні клініки не справлятимуться.

"Якщо, не дай Боже, настане колапс у системі охорони здоров'я, ми вивчаємо як приватні клініки можуть допомогти державі, на яких умовах, на яких підходах. Цей план "Б" повинен бути відпрацьований, щоб він міг включитися одразу без жодних нюансів. Питання оплати має бути відпрацьоване", - сказав він.

Ще одним напрямом співпраці з приватними клініками в боротьбі з COVID-19 Ляшко назвав їх участь у вакцинації від COVID-19.

"Це буде імунопрофілактика безпрецедентна, за фактом величезна кількість населення має бути охоплена вакцинацією. Без приватних клінік ми будемо це проводити довше. Ми хочемо з ними зараз проговорити всі умови партнерства", - сказав він.

Зокрема, за словами Ляшка, йтиметься про те, щоб приватні клініки вакцинували своїх співробітників "оскільки до них все одно приходять багато людей".

"Якщо вони відкриють у себе кабінети вакцинації, і будуть безкоштовно вакцинувати, то я хочу з ними проговорити умови - або вони зроблять це безкоштовно, держава їм тільки передасть кошти для вакцинації, або там буде якась послуга, яку ми повинні будемо враховувати", - сказав він.

"Я вважаю, що це будуть результативні переговори", - сказав він.

При цьому Ляшко зазначив, що наразі немає даних у масштабах України про кількість приватних клінік, які приймають або можуть приймати ковідних пацієнтів.

Локдаун: уряд планує заборонити роботу закладів харчування, закрити школи, садочки, спортзали та розважальні центри

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів