Папа Римський зробить щеплення проти COVID-19 - як Королева Великої Британії та її чоловік

07:35 10 січня 2021 р.

Фото до новини

Так вирішив Папа Римський Франциск після смерті його особистого лікаря, що настала від ускладнень, викликаних COVID-19.

Особистий лікар Папи Римського Франциска 78-річний Фабріціо Соккорсі помер від ускладнень, викликаних COVID-19. Про це повідомили на порталі Vatican News 9 січня, пише DailyLviv.

Лікар страждав на онкологічне захворювання, але помер передчасно. Крім коронавірусу, ймовірно, на стан його здоров'я вплинула смерть доньки Крістіани у 2017 році.

Соккорсі народився 2 лютого 1942 року в Римі. У 1968 році він закінчив університет Ла Сапієнца, де здобув фах медика-хірурга. Однак його кваліфікація виходила далеко за межі цього: Соккорсі викладав імунологію, займався лікуванням хвороб печінки, системи травлення. Був консультантом Управління охорони здоров'я та гігієни Ватикану та експертом у медичній консультації Конгрегації у справах святих.

Папа Римський Франциск вибрав його своїм особистим лікарем у 2015 році.

Понтифік цього ж дня заявив, що планує зробити щеплення проти COVID-19 – вже наступного тижня. А відмова від вакцинації, на його думку, практично дорівнює самогубству.

Нагадаємо, що Королева Великої Британії Єлизавета II та її чоловік, герцог Единбурзький Філіп були в суботу вакциновані від коронавірусу Covid-19, повідомило видання The Guardian з посиланням на заяву Букінгемського палацу.

Шмигаль доручив перевірити інформацію про підпільну вакцинацію від коронавірусу депутатів і топ-чиновників

«Біолік» з Харкова і кум Путіна хочуть перевірити російську вакцину від COVID-19 на українцях

Медуніверситет у Варшаві оштрафували за вакцинацію без черги політика і акторки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів