Медуніверситет у Варшаві оштрафували за вакцинацію без черги політика і акторки

19:39 5 січня 2021 р.

Фото до новини

Варшавський медичний університет буде оштрафований як мінімум на 250 тис. злотих ($ 70 тис.) за те, що поза чергою робив щеплення від коронавірусу знаменитостям і політикам.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Польщі Адам Недзєльський, повідомив Євроньюз.

"Порушення, виявлені тільки в перший день [перевірок], служать підставою для накладення штрафу в розмірі, що перевищує 250 тис. злотих ($ 70 тис.), - зазначив міністр. - Це мінімальне покарання для Варшавського медичного університету за порушення норм Національної програми вакцинації".

Як підкреслив міністр, покарання може стати ще більш суворим, якщо університету буде урізано фінансування.

Скандал навколо вакцинації позачергово знаменитостей і політиків розгорівся в Польщі в перших числах січня. Щеплення було зроблено в тому числі євродепутату Лєшеку Міллеру і актрисі Кристині Янде. Причетні пояснили свої дії тим, що їм запропонували зайві дози вакцини, які в разі їх відмови пропадуть. За словами міністра, знаменитості і політики були записані як лікарі.

Вакцинація в Польщі почалася 27 грудня. Щеплення вже зробили 85 тис. осіб, в країну надійшло 670 тис. доз вакцини. З 15 січня в список на вакцинацію почнуть записувати всіх охоччих. Щеплення роблять на безкоштовній і добровільній основі. Всім, хто вакцинувався, видаватимуть довідку і електронний код, що дають можливість не дотримуватися ряду діючих обмежень.

Коронавірус на Львівщині молодшає і перебігає з важкою пневмонією, - лікар

Львівщина - четверта в Україні за кількістю інфікованих коронавірусом COVID-19

Досвід Польщі: сайти із мапою пунктів тестування на коронавірус і щеплення від COVID-19

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів