Зафіксоване стрімке зростання смертності від коронавірусу, - НАН

08:23 17 березня 2021 р.

Фото до новини

Медпрацівники помирають рідше, ніж пацієнти: серед них менше людей літнього віку.

Опубліковано огляд епідемічної ситуації в Україні за 10–16 березня 2021 року від Робочої групи з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні, Інституту проблем математичних машин і систем НАН України. Про це повідомляє Dailylviv.

Середня за останній тиждень кількість нових випадків становить 9590 на добу. На 16.03.2021 р. маємо 4710 нових одужалих за день і 213 нових летальних випадків на добу. Найбільше занепокоєння викликає стрімке зростання смертності. Попередній середньотижневий рекорд смертності був зафіксований 12 грудня і становив 225 смертей на добу. Показник спостережуваної летальності для випадків хвороби серед медперсоналу виявився у 1,25 рази нижчим, ніж серед усього населення. 

Зростання кількості нових випадків відбувається в усіх регіонах України, крім Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Загальнонаціональні епідемічні показники

Істотне погіршення спостерігалося за низкою ключових показників, а саме: числом хворих, числом летальних випадків, навантаженістю лікарень, а також їхніх відділень інтенсивної терапії та ліжок, обладнаних кисневою подачею. Число хворих, які перебувають на госпіталізації, за даними Meddata, перевищило максимум осінньої хвилі

Динаміка захворюваності, летальних випадків і тестування

За останні 7 днів у середньому за добу було 213 летальних випадків проти пікового значення у 225 випадків у середньому за 7 днів для осінньої хвилі, і цей показник продовжує швидко зростати. Число випадків хвороби за останні 7 днів наблизилося до позначки 10 тис. на день, що при спостережуваній летальності 2,5%, яка встановилася, потенційно відповідає 250 летальним випадкам на день із запізненням близько двох тижнів. Зростання позитивності тестів призупинилося на тлі суттєвого розширення обсягів тестування та виключення впливу вихідного дня 8 березня на 7-денне вікно усереднення.

Показники навантаження на лікарні

Число пацієнтів у лікарнях перевищило максимум осінньої хвилі (йдеться як про підтверджених хворих, так і про підтверджених та підозрілих хворих). Крім того, нового максимуму сягнуло число хворих, які потребують подачі кисню, і число хворих на ШВЛ. Число хворих у відділеннях реанімації впритул наблизилося до максимумів.

Найбільше нових ковідних хворих у Києві і Львівській області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів