На реабілітаційний центр у Брюховичах Берлін, Вільнюс і Червоний Хрест дадуть мільйони євро

17:44 12 червня 2024 р.

Фото до новини

Литовський уряд і Червоний хрест нададуть відповідно 5,6 і 2,5 мільйона євро. А Уряд Німеччини - дороге обладнання для реабілітації.

Уряди Литви і Німеччини та Червоний Хрест допоможуть розбудувати у Львові центр UNBROKEN. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, сьогодні в межах Ukraine Recovery Conference 2024 у Берліні підписали меморандум, відповідно до якого Литовський уряд виділить 5,6 млн євро, Червоний хрест – 2,5 млн євро, а уряд Німеччини надасть дороговартісне обладнання для реабілітації. Йдеться про реабілітаційний центр UNBROKEN у Брюховичах.

Цей проєкт передбачає реконструкцію існуючого центру у Брюховичах з добудовою двох нових будівель. Площа нового центру складатиме понад 9 000 кв. м, і тут буде 106 ліжкомісць для реабілітації, сучасний басейн, а благоустрій території складатиметься з різних зон для реабілітації.

У Берліні триває Ukraine Recovery Conference 2024. Цьогорічна конференція – це продовження серії щорічних високопрофільних політичних заходів, присвячених відновленню та довгостроковій реконструкції України з початку повномасштабної війни росії проти України. 

Довідка

У квітні 2023 року у Львові відкрили Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну фахову медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування.  Постраждалим не лише встановлюють протези –  тут їх виготовляють. Також поранені отримують фізичну, психологічну і психосоціальну реабілітацію та відновлення у супроводі фахівців. Всю допомогу пацієнтам надають безкоштовно. За час роботи в цьому центрі вже пролікували понад 18 тисяч поранених українців.

Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, площею 1000 квадратів, відкрили 10 травня 2024 року на базі центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) за підтримки уряду Німеччини. Тут за рік зможуть виготовляти 1200 протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів