На об’єднавчому соборі православних українців ухвалюватимуть статут єдиної церкви

16:55 6 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: glavcom.ua

Заступник голови адміністрації президента Ростислав Павленко не виключив, що Об'єднавчий собор може тривати від кількох годин до кількох діб, але є сподівання на «оптимістичний сценарій».

Про це Ростислав Павленко повідомив у четвер, 6 грудня, під час брифінгу. А коли нього запитали, чи триватиме Собор кілька годин або кілька днів, він відповів: «Є оптимістичний сценарій і я дуже сподіваюся саме на нього. Це залежить від архієреїв у ті дні, які залишилися (до Об'єднавчого собору 15 грудня. – Ред.)».

За словами Павленка, під час собору мають ухвалити статут єдиної церкви в Україні та обрати предстоятеля, якому і вручать томос. Він додав, що наразі представники церков готують свої пропозиції, які ляжуть в основу статуту автокефальної церкви.

«Головне – говориться про незалежну автокефальну церкву без обмежень і компромісів, без залежності, включно зі Вселенським патріархом. Архієреї представлять тексти до статуту, пропозиції будуть сформульовані і спрямовані на те, щоб вони вплелися в тіло томосу», –розповів Павленко.

Заступник голови адміністрації президента додав, що наразі на представників українських церков чекають насичені дні і результат буде на Соборі. Про це повідомили в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів