На Львівщині вдосконалили навики з надання екстреної допомоги 465 медиків

13:10 11 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Курс тренінгів у 17-ти районних лікарнях з надання екстреної медичної допомоги пацієнтам у критичних станах завершився.

«Понад 450 медиків вдосконалили навики із надання екстреної допомоги», – повідомили сьогодні, 11 серпня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Днями на Львівщині завершився курс тренінгів із надання екстреної медичної допомоги пацієнтам у критичних станах. Більш ніж за два тижні навчання пройшли 465 медичних працівників у 17-ти районних лікарнях. 

Тренінги проводили викладачі-інструктори навчально-тренувального відділу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Медики лікувальних установ області вправлялися у проведенні серцево-легеневої реанімації з використанням дефібрилятора, прийомів та засобів для забезпечення прохідності дихальних шляхів, проведенні первинного та вторинного обстеження, глюкометрії та медикаментозної терапії невідкладних станів.

Окрім того, на навчаннях відпрацьовували порядок дій медичного персоналу приймальних відділень  під час поступлення великої кількості потерпілих, вміння працювати у команді, а також основні етапи надання медичної допомоги. Зокрема, йдеться про серцево-легеневу реанімацію, діагностику та надання екстреної медичної допомоги при невідкладних станах на місці події, правила роботи та застосування медичної апаратури тощо.

Впродовж останніх років навчально-тренувальний відділ практикує організацію та проведення виїзних тренінгів-навчань для медичних працівників закладів охорони здоров я області. Це одне з інноваційних впроваджень у систему післядипломної підготовки медиків. Метою навчань є підготовка медиків всіх ланок до роботи за єдиними стандартами у системі екстреної медичної допомоги як в умовах стаціонару, так і в позашпитальних умовах, дотримання принципів спадкоємності та наступності».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів