На Львівщині, ще в 12-ти регіонах та Києві можуть знову посилити карантин

11:50 27 червня 2020 р.

Фото до новини

У 13 регіонах України може бути посилено карантинні обмеження через перевищення встановлених критеріїв щодо поширення коронавірусної хвороби. Це стосується, зокрема, західних областей і Києва.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, рішення про посилення карантину будуть приймати регіональні комісії ТЕБ та НС на основі відповідного подання місцевих санітарних лікарів і можуть стосуватися громадського транспорту, спортивних та дошкільних закладів тощо.

Міністр повідомив, що МОЗ планує розширити функціонал електронної системи eHealth. Зокрема, цього року буде запроваджено електронний кабінет пацієнта, де будуть зберігатися його дані. Також планується запровадження електронних медичних виписок, як-то свідоцтва про народження, розширення електронних рецептів тощо.

За словами Степанова, метод ПЛР-тестування є основним у діагностиці COVID-19. ІФА-тести, які показують наявність антитіл до коронавірусу, проводяться у певних випадках: зокрема, якщо людина має ознаки коронавірусної хвороби, але з тієї чи іншої причини проведення ПЛР-тестування неможливе, а також якщо двічі зроблений ПЛР-тест показав при наявній симптоматиці негативний результат.

"Перевезення пасажирів у громадському транспорті можливе, лише якщо їх не більше за кількість сидячих місць. Пасажири мають бути в респіраторах або масках",- наголосив міністр.

Додамо, через Covid-19 кількість пневмоній зросла в три рази. Львівщина - знову лідер.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів