На Львівщині стартувала кампанія з виявлення ВІЛ-інфекції та СНІДу

16:59 19 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: lada.fm

Обстеження можна зробити в обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом по вулиці Лисенка, 45 до 16 грудня.

Як повідомляє сьогодні, 19 листопада, прес-служба департаменту охорони здоров'я ЛОДА, на Львівщині стартувала загальнообласна інформаційно-просвітницька кампанія щодо активного виявлення хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД. Бо, як пояснює головний лікар Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська, значна частина людей звертаються для первинного обстеження на антитіла до ВІЛ в закладах охорони здоров’я вже при наявності клінічних проявів.

Відтак лише один з двох ВІЛ-інфікованих знає про свій ВІЛ-статус. Прес-служба департаменту охорони здоров'я ЛОДА інформує також, що сьогодні на Львівщині на обліку перебуває 2 456 позитивних осіб, але реальна їх кількість значно більша.

Причому впродовж дев’яти місяців цього року зареєстровано зростання частки випадків СНІДу серед усіх зареєстрованих захворювань на ВІЛ-інфекцію на 28,9%. Для їх раннього виявлення на Львівщині вшосте з 18 листопада до 16 грудня проводиться профілактична акція «Дізнайся більше про ВІЛ. Зроби тест в кабінеті «Довіра».

Тож якщо людина мала незахищені статеві акти або вживала наркотики, вона відтак є в групі ризику з ВІЛ/СНІДу. А тому їй слід обов’язково пройти обстеження.

Воно дуже просте. А робиться безплатно та анонімно.

Обстеження можна пройти в Обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом у Львові по вулиці Лисенка, 45. Якщо тест дасть негативну інформацію, то його можна отримати через два дні.

А якщо є якась підозра – то через 8-10 днів. Аналізи можна зробити у кабінетах «Довіри» та кабінетах інфекційних захворювань поліклінік за місцем проживання.

Прес-служба департаменту охорони здоров'я ЛОДА нагадує відтак, що лише за декілька тижнів минулорічної акції було протестовано 5 600 осіб. 34 із них виявилися ВІЛ-позитивними.

Як повідомляв «ЩЛ», станом на 18 вересня на Львівщині було 235 дітей, хворих на СНІД, а станом на 30 жовтня від захворювань, обумовлених ним, померло цьогоріч 70 осіб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів