На Львівщині – 235 дітей, хворих на СНІД

16:58 18 вересня 2013 р.

Фото до новини

Тому громадськість ініціює створення обласного стаціонарного відділення для надання комплексу послуг для ВІЛ-інфікованих

За даними керівника обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом» Дмитра Тигача, на Львівщині – «235 ВІЛ-позитивних дітей, кількість яких за останні роки стабілізувалась і не зростає». Про це він повідомив сьогодні, 18 вересня, на засіданні Координаційної ради з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань.

Прес-служба Львівської облдержадміністрації цитує й заступника голови ЛОДА Ірину Романів, яка інофрмувала під час все того ж засідання, що «станом на й серпня 2013 року в країні зареєстровано 236 047 випадків інфікування ВІЛ».

Своєю чергою, координатор Львівської регіональної ради спільнот Назар Несевич наголосив на «необхідності створення стаціонарного відділення для надання комплексу послуг для ВІЛ-інфікованих у Львівській області».

Погодившись із ним, заступника голови ЛОДА доручила департаменту охорони здоров’я «напрацювати пропозиції щодо виділення приміщення для створення стаціонару».

Хоч небезпека поширення СНІДу мала б спонукати не до «напрацювань пропозицій», а до оперативного реагування на це лихо...

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів