На Львівщині росте кількість захворювань на ГРВІ. Є двоє померлих від коронавірусу

10:45 14 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Більшість хворих – діти.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

У Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб повідомили, що за минулий тиждень в області зросла кількість звернень до лікарів через симптоми застуди. Кількість випадків зросла на 4,8%, і загалом зареєстрували 9 283 хворих. Однак варто зазначити, що рівень захворюваності наразі на 13% нижчий від епідемічного порогу. Особливо насторожує те, що понад половину хворих, а саме 51,9%, складають діти.

Крім того, за минулий тиждень підтвердили 68 випадків COVID-19, два з яких мали летальні наслідки. Жертвами стали чоловіки з важкими супутніми захворюваннями.

У зв'язку з цим у Міністерстві охорони здоров'я України наголошують на важливості вакцинації проти грипу та COVID-19. Це найефективніший спосіб захисту від цих інфекційних захворювань.

Важлива інформація про вакцинацію:

  • Проти грипу: Вакцинація рекомендована щорічно, оскільки штами вірусу змінюються. Вакцину можна придбати в аптеках, і всі наявні препарати проходять суворий державний контроль якості, що гарантує їхню безпеку та ефективність.
  • Проти COVID-19: Вакцинація залишається безоплатною для всіх охочих. Для отримання щеплення необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, який допоможе організувати вакцинацію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dw.de/

 

новобудови Львів