МОЗ Німеччини проти загального тестування

13:45 28 липня 2020 р.

Фото до новини

У Німеччині міністр охорони здоров'я Єнс Шпан відкидає пропозицію про загальне тестування усіх людей, які повертаються до ФРН з інших країн.

Міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан (Jens Spahn) висловився проти загального тестуванння на коронавірус усіх відпочивальників, які повертаються до Німеччини з інших країн, повідомляє DW.

"Тест на коронавірус є втручанням в особисті права людини, а тому його здійснення має бути обґрунтованим, пояснив Шпан у понеділок, 27 липня. За його словами, правові підстави для обов'язкового тестування є тільки щодо тих людей, які повертаються з відпусток з країн з підвищеним рівнем зараження коронавірусною хворобою COVID-19.

Міністр наголосив, що обстановка оцінюється щодня, і уряд включає чи виключає певні регіони зі списку небезпечних. Минулого тижня Шпан оголосив про можливість запровадження обов'язкового тестування на коронавірус на кордонах Німеччини тих людей, які повертаються додому з відпусток з регіонів з високим рівнем поширення коронавірусу. Тестування має бути безкоштовним і розпочатись з серпня. Нині ризикованими, з точки зору німецьких фахівців, вважаються близько 140 держав.

Бельгія посилює обмеження через коронавірус на чотири тижні, інформував DailyLviv.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів