Бельгія посилює обмеження через коронавірус на чотири тижні

13:38 28 липня 2020 р.

Фото до новини

У Бельгії з 29 липня діятимуть карантинні обмеження, пов'язані з поширенням коронавірусу в країні.

Про це повідомила DW, інформує DailyLviv. Як оголосила прем'єр-міністерка Бельгії Софі Вільмес ввечері у понеділок, 27 липня, дозволено буде збиратись не більше п'ятьох осіб, якщо люди не проживають спільно однією родиною. До цього часу обмеження на збори становили 15 людей. Вільмес висловила занепокоєння зростанням числа нових заражень коронавірусом в країні і попередила, що обмеження попередньо посилюються на чотири тижні з метою запобігти встановленню загальної заборони на вихід на вулицю.

На чотири тижні також запроваджуються обмеження щодо можливої кількості учасників публічних заходів. Якщо раніше у закритих приміщеннях було дозволено збиратись до 200 людей, а просто неба до 400, то тепер ідеться про 100 і 200 відповідно. Походи в магазини за покупками бельгійці відтепер мають здійснювати наодинці і витрачати на це не більше, ніж пів години. Також уряд наполягає на тому, щоб люди працювали в режимі "домашнього офісу" всюди, де це можливо.

В Антверпені запроваджуютсья ще більш жорсткі обмежувальні заходи - зокрема, комендантська година, коли з 23.30 і до 6 ранку мешканцям міста заборонено залишати своє житло. Бари і ресторани мають бути закриті з 23.00. Також забороняються будь-які контактні і командні види спорту. Крім того, запроваджується вимога обов'язкової роботи в режимі "домашнього офісу", якщо це можливо і дозволено роботодавцем.

Станом на 28 липня в Бельгії, де мешкають 11,5 мільйона людей, зареєстровано понад 66 тисяч випадків захворювання на коронавірус, майже 10 тисяч осіб померли.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів