Мобільний центр крові починає роботу з трьох населених пунктів. Перелік

16:42 24 травня 2023 р.

Фото до новини

Це перший автобус такого типу в Україні, який функціонує в нашій області.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Транспортний засіб є мобільною лабораторією, яка дозволяє медикам бути ближчими до людей, які мають намір здати кров, а також тих, хто її потребує.

Автобус Україні минулого місяця передав Центр крові у Стокгольмі. Всередині є медичні ліжка, необхідне для забору крові та проведення лабораторних аналізів технічне обладнання. Водночас тут бути донорами можуть 4 осіб, а медична бригада складається з лікаря, лаборанта та лікарів-трансфузіологів.

«Цей автобус працюватиме в основному в області, де є потреба в регулярному заборі крові. Щодо майбутніх виїздів, то ними займаються волонтери одного з благодійних фондів Львівщини, які напрацьовують напрямки та маршрути для максимально ефективного використання транспортного засобу», – сказав директор Львівського обласного центру служби крові Ярослав Дяків.

У благодійному фонді «Із янголом на плечі» повідомили, що найближчим часом планують скерувати автобус у такі населені пункти Львівщини: Самбір, Городок та Жовтанці.

Про дати та години роботи транспорту у цих та наступних населених пунктах області можна довідатися на офіційній сторінці служби крові та благодійного фонду.

Львівщина отримала від шведських благодійників мобільний Центр крові

Загинув донор, який завжди допомагав онкохворим дітям, - директор БФ

У Львові відновлюють забір крові всіх груп

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів