Мінохоронздоров’я спростовує інформацію про 780 загиблих майданівців

11:58 11 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Як повідомили в п’ятницю в прес-службі МОЗ, станом на сьогодні з 30 листопада 2013 року загинули і померли 105 людей (з них 94 людини – під час сутичок на вулиці Інститутській).

Міністерство охорони здоров’я спростовує інформацію про 780 загиблих під час протистояння на майдані Незалежності в Києві, а також у пов’язаних із ним подіях, поширену в ЗМІ. Як повідомили в прес-службі відомства, станом на сьогодні з 30 листопада 2013 року загинули і померли 105 людей (з них 94 людини – під час сутичок на вулиці Інститутській), наразі на лікуванні в закладах охорони здоров’я перебуває 102 людини.

У МОЗ також наголосили, що міністр охорони здоров’я Олег Мусій, у минулому керівник медичної служби Майдану, «через руки якого фактично пройшли майже всі загиблі під час сутичок у центрі Києва, підтверджує офіційну статистику і заявляє, що такі повідомлення в ЗМІ не відповідають дійсності й мають відверто провокаційний характер». Він також заявив: «В умовах інформаційної війни з Російською Федерацією ці повідомлення можна розцінювати як такі, що замовлені спецслужбами й дезорієнтують світову спільноту про реальний стан нової політичної та економічної системи України, зокрема про національну систему охорони здоров’я». 

Відтак міністр закликає українські ЗМІ «утримуватися від оприлюднення ворожо налаштованих повідомлень, що загрожують національній безпеці України». Про це інформує в п’ятницю «Радіо Свобода».

Як повідомляв «Щоденний Львів», лікар-волонтер Анастасія Поліщук заявила на брифінгу в четвер асправді на Майдані загинули 780 людей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів