Насправді на Майдані загинули 780 людей, – медик

22:34 10 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tv-pravda.com

Про це заявила на брифінгу в четвер лікар-волонтер Анастасія Поліщук.

Як передає сьогодні, 10 квітня, «Інтерфакс-Україна», лікар-волонтер Анастасія Поліщук заявила на брифінгу в Києві в четвер, що кількість загиблих під час протистояння на Майдані Незалежності в Києві, а також у пов'язаних із ним подіях сягає 780 людей. Дослівно ж вона повідомила:

«Наскільки нам відомо, 780 людей загинули. До цього числа входять близько 300 людей, які зникли з лікарень (ЛШД, інших медзакладів), їх вивезли і потім спалили в крематоріях.

Стосовно цих людей звертаються, шукають, але не можуть знайти... У Будинку профспілок (на 4-8-му поверхах) були близько 200 поранених, які не могли самостійно пересуватися, не могли бачити, із черепно-мозковими травмами – вони живцем згоріли. Звідти трупи вивозили в невідомому напрямку мікроавтобуси VW чорного кольору без номерів.

Ще близько 20 людей серед загиблих – працівники міліції, «Беркута» та інших спецпідрозділів. Інші люди – це Небесна сотня, яку всі знають, і люди, яких знаходили за територією Майдану – в лісах, за містом, – багатьох із них міліція ідентифікувала не як майданівців.

Анастасія Поліщук наголосила, що понад половина загиблих пройшла через руки волонтерів-медиків, і в озвучених цифрах вони не сумніваються. В організації волонтерів-медиків Майдану вважають, що влада навмисно приховує справжню кількість загиблих.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів