Медичний гелікоптер евакуював третю пацієнтку до лікарні швидкої меддопомоги у Львові

17:03 12 квітня 2021 р.

Фото до новини

Як повідомляє, Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, о 14:36 на лінію 103 надійшов виклик зі села Нижня Яблунька Турківського району до пацієнтки 82-х років з підозрою на інсульт. Відстань від Львова до даного населеного пункту складає 190 км.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

О 15:00 бригада ЕМД вже прибула на місце. Виконано первинні лікувально-діагностичні заходи та  встановлено діагноз - мозковий інсульт. Пацієнтці показана госпіталізація до інсультного центру багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування.

Час вильоту з аеропорту «Ягелон» - 15:27. Час приземлення в Турківському районі (околиці смт. Бориня) - 16:00. Час прибуття в лікарню швидкої (Львів) - 17:25.

«Бригада прибула на місце, стабілізувала пацієнтку і розпочала транспортування спершу на ношах, а потім каретою швидкої допомоги до місця приземлення гелікоптера. Відстань до населеного пункту, куди здійснювався виклик, становить 190 км. Автомобілем дорога займає 4 години, проте гелікоптером дорога туди і назад зайняла близько 1 год. 10 хв.», - розповів керівник Центру Андрій Васько.

За його словами, лікарі, що беруть участь у викликах, на які задіюється гелікоптер, чергують у денну пору доби поки що в режимі надзвичайної ситуації, а у майбутньому буде працювати штатний підрозділ Центру.

Як повідомлялося раніше, у гелікоптері є місця для двох потерпілих і двох членів медичного екіпажу. Всередині гелікоптер обладнаний, зокрема,  балонами з киснем, дефібрилятором, апаратом штучної вентиляції легень.

Садовий зізнався, хто платить за медичну авіацію у Львові

Запрацював медичний гвинтокрил: пацієнтку з інсультом з гірського району доставили у Львів

Другого пацієнта доправили до лікарні швидкої допомоги гелікоптером (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів