Запрацював медичний гвинтокрил: пацієнтку з інсультом з гірського району доставили у Львів

20:25 9 квітня 2021 р.

Фото до новини

Пацієнтку з Турки сьогодні доставили у львівську лікарню швидкої медичної допомоги гвинтокрилом. Вертоліт приземлився на майданчику, що облаштований біля лікарні. Зараз пацієнтці проводять обстеження для визначення подальшого лікування.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Як уточнили в лікарні, пацієнтку доставили з ішемічним інсультом, наразі проводяться всі необхідні обстеження і медики будуть визначатись з подальшою тактикою лікування. Жінці 79 років.

«З одного боку – дуже урочиста мить, ми цього очікували давно, а з іншого боку – досить хвилююча, бо я, як керівник анестезіологічної служби, відповідаю за супровід пацієнта, якого привезуть. Ми готові, реанімаційна бригада, реанімаційний ящик, реанімаційний супровід, всі чекаємо, як цей перший раз пройде, щоб по цій стежинці потім працювати і працювати, надавати допомогу вчасно – бо це основне, особливо у пацієнтів у критичному стані.

В нас пророблений локальний маршрут для пацієнта, який сюди потрапляє гелікоптером, його зустрічає реанімаційна бригада, ми супроводжуємо пацієнта далі до комп`ютерної томографії, обстежуємо його і з результатами обстеження визначаємо далі лікувальну тактику. До 15 хв ми повинні визначитись із ситуацією», - прокоментувала Наталія Матолінець, завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів