Маску рекомендують знімати лише при заняттях спортом, - ВООЗ

20:38 2 грудня 2020 р.

Фото до новини

Рекомендація ВООЗ адресована дорослим, а також дітям від 12 років. До п'ятирічного віку включно носіння масок не рекомендоване.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважає, що в умовах пандемії маску слід носити всередині і поза приміщеннями, включаючи магазини, школи і колективні робочі місця, якщо немає можливості для дотримання фізичної дистанції як мінімум в один метр. 

Про це йдеться в опублікованих у середу в Женеві керівних рекомендаціях ВООЗ, пише DailyLviv

У громадських місцях, де можуть виникнути вогнища поширення коронавірусу, ВООЗ радить носити "немедичні маски як всередині приміщень, таких, як магазини, спільні робочі місця і школи, так і поза приміщеннями, де неможливо фізичне дистанціювання не менше ніж в один метр". Крім того, організація рекомендує носити маску завжди, незалежно від можливостей для дотримання необхідної дистанції, в приміщеннях, де відсутнє належне провітрювання.

Рекомендація ВООЗ адресована дорослим, а також дітям від 12 років. До п'ятирічного віку включно носіння масок не рекомендоване. Для вікової категорії від 6 до 11 років рішення про те, надягати маску чи ні, приймається з урахуванням конкретної обстановки в сфері передачі коронавірусу в цій місцевості, а також вміння дитини правильно використовувати маску,  а також від можливості забезпечити нагляд з боку дорослих, пояснили у ВООЗ.

Вироби з клапанами на респіраторах загалом не рекомендують використовувати, оскільки вони не фільтрують повітря, що видихають. Найкраще носити тришарові маски, які при цьому зроблені з дихаючих тканин.

ВООЗ не радить використовувати і захисні пластикові лицьові екрани, оскільки вони забезпечують тільки захист очей і не рятують від бризок під час кашлю або чхання. Однак ліпше носити екран, аніж нічого, додали в організації.

Не користуватися маскою безпечно лише при заняттях спортом, вважають експерти ВООЗ.

Кожен день життя разом з хворим на SARS-CoV-2 збільшує ризик зараження

Уряд готує тотальне тестування на COVID-19: пріоритетні міста

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів