Майбутні лікарі знатимуть фізику і математику

08:08 23 жовтня 2018 р.

Фото до новини

В Україні змінюють умови вступу на медичні спеціальності з 2019 року. Новий перелік конкурсних предметів передбачає, що профільними предметами, окрім української мови, для спеціальностей «Охорони здоров’я», стають біологія або хімія (другий конкурсний предмет), фізика або математика (третій конкурсний предмет).

Запровадження  фізики або математики як третього профільного предмета є одним з кроків на шляху до інтеграції української медицини в міжнародну практику.  Сучасна доказова медицина - точна природничо-наукова дисципліна, і лікарю необхідно мати знання з фізики, хімії, біології та математики. Окрім того, фізика і математика визначають логічне мислення та вміння аналізувати. У більшості європейських країн складання іспиту з цих предметів для вступу до медичного університету є поширеною практикою. Нові умови дозволять відбирати в університет кращих абітурієнтів не лише на спеціальності «Стоматологія», «Медицина» та «Педіатрія», але й на фармацію. Це важливо, адже рішення фармацевта та провізора також безпосередньо впливають на здоров’я пацієнта”, - говорить заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

Про всі, затверджені Міністерством освіти, умови прийому на навчання до вищих закладів освіти в Україні у 2019 році читайте тут

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів