Ляшко повідомив, кому передадуть функції МСЕК після ліквідації

11:28 23 жовтня 2024 р.

Фото до новини

МСЕК станом на 1 січня 2025 року як окремі юридичні особи призупинять свою діяльність.

Їхні функції буде передано кластерним і надскластерним лікарням.

Про це під час брифінгу щодо ліквідації медико-соціальних експертних комісій та виконання рішення РНБО України щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, пише DailyLviv.com.

Міністерство охорони здоров’я розглядає правові механізми запобігання переходу керівників медико-соціальних експертних комісій (МСЕК), які дискредитували себе, на інші адміністративні посади в системі охорони здоров’я.

За його словами, часто через корупційні дії окремих осіб в системі МСЕК тягар недовіри лягає на всю медичну спільноту. Тому зараз ведеться робота над впровадженням правових механізмів для перевірки доброчесності працівників, що дозволить запобігти подальшому працевлаштуванню таких осіб на керівні посади в інші медичні заклади.

"Ми працюємо над нормативними актами, що регулюватимуть частоту перевірок і прозорість результатів. Це питання буде узгоджено з Державною регуляторною службою", – зазначив Ляшко.

Міністр також підкреслив, що МОЗ готове розглянути можливість зробити результати таких перевірок публічними або частково публічними, аби забезпечити відкритість і довіру до процесу.

 Учора, після засідання РНБО президент Зеленський видав указ про ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, скасовано понад 4 тисяч висновків МСЕК про інвалідність. Підозру отримали 64 посадовці МСЕК.

До слова, перевірять тих посадовців, хто має інвалідність.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів