Львівські політехніки передали військовому шпиталю найсучасніший апарат штучної вентиляції легенів (відео)

13:22 29 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі вищого навчвального закладу, його викладачі й студенти також придбали для вояків у зоні АТО бронежилети на 292 тисяч гривень


Відео: ТСН

У прес-служба Національного університету «Львівська політехніка» повідомили в середу «Щоденному Львову», що його викладачі й студенти передали військовому шпиталю найсучасніший апарат штучної вентиляції легенів. У повідомленні також конкретизують:

«28 жовтня перед черговим засіданням вченої ради Національного університету «Львівська політехніка» його ректор університету професор Юрій Бобало надав слово голові товариства «Просвіта» професорові Христині Бурштинській, яка поінформувала присутніх про збір благодійних коштів на підтримку Євромайдану та Українського війська в умовах бойових дій із сепаратистами та російськими агресорами:

«Збір коштів розпочався ще у грудні 2013 року. А днями під час благодійного концерту було додатково зібрано ще 30 тисяч гривень.

На загал у благодійній скарбничці Львівської політехніки накопичили 928 тисяч гривень. На підтримку Євромайдану було витрачено 105 тисяч гривень. 276 тисяч гривень отримали родини загиблих і поранених у боротьбі із злочинним режимом Януковича. На 292 тисяч гривень закуплено бронежилетів для вояків у зоні АТО». 

Після консультацій з керівництвом Окружного військового шпиталю, де нині лікуються поранені в зоні АТО, було вирішено спрямувати 245 тисяч гривень на закупівлю найсучаснішого апарату штучної вентиляції легенів. Цей прилад ректор університету Юрій Бобало урочисто передав військовим лікарям. 

Приймаючи дарунок, головний анестезіолог шпиталю полковник медичної служби Степан Горобчук сердечно подякував львівським політехнікам за такий вияв патріотизму і милосердя. Він провів паралель між двома історичними подіями:

«Саме 28 жовтня 1944 усю Україну було очищено від німецько-фашистських загарбників. Ми впевнені, що будемо відзначати річниці визволення частини України від нового, російського агресора. Подарований апарат є найсучаснішим. Його можна використовувати не лише у стаціонарних, а й у польових умовах – у машинах, літаках, гелікоптерах. Цей апарат, як висловився лікар, «сам думає», тобто аналізує стан хворого і дає рекомендації під час оперативного медичного втручання. Апарат дозволить врятувати життя багатьом пораненим і зменшити випадки каліцтва».

Полковник Горобчук повідомив, що нині в зоні АТО, у місцях максимально наближених до передової, самовіддано працюють бригади медиків шпиталю. Наприкінці урочистості професор Христина Бурштинська повідомила, що залишок благодійного фонду на користь військовиків АТО нині становить 18 тисяч гривень. Відтак товариство «Просвіта» буде ініціювати подальший збір коштів на потреби Українського війська».

Як інформував «Щоденний Львів», в прес-службі міської ради йому повідомили, що частину грошей на апарат штучної вентиляції легенів загальною вартістю 245 тисяч грн вдалося зібрати завдяки розпочатому ще у січні цього року колективному збору коштів, а також під час благодійного концерту, організованого Товариством «Просвіта» за участю художніх колективів університету.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів