Львівська обласна інфекційна лікарня буде базовим закладом протидії коронавірусу

15:15 25 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Медики закликають дотримуватись особистої гігієни та превентивних заходів.

Про це повідомили у вівторок, 25 лютого, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що Львівська ОДА спільно з Львівською обласною радою, Львівською міською радою, ситуацію із запобігання поширенню коронавірусу тримає на контролі. В межах сьогоднішньої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дійшли згоди щодо виділення додаткових коштів на протидію занесенню інфекції.

Про це повідомив під час брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький, який також зазначив: «Мусимо готуватися до можливого занесення вірусу на територію Львівської області. Львівську обласну інфекційну лікарню визначено базовим медичним закладом лікування у разі виявлення захворювання. Окрім того, комісія визначила Львівський обласний протитуберкульозний санаторій «Немирів» як місце тимчасової обсервації, де можна утримувати людей, що мали контакт із хворими. Ми забезпечені засобами захисту, їх є 2000 комплектів. Всі заходи, що ми вживаємо – це відомі заходи, які дають ефект при звичайних гострих респіраторних захворюваннях».

А перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк наголосив: «Ми занепокоєні ситуацією, яка склалася з поширенням небезпечного коронавірусу в Європі. Відтак маємо зробити усі необхідні превентивні заходи, щоб унеможливити або мінімізувати можливість потрапляння хвороби в Україну, зокрема на Львівщину. Отож, на засіданні комісії з ТЕБ і НС ми ухвалили рішення виділити фінансовий ресурс у сумі 25 мільйонів гривень з обласного бюджету на закупівлю медтехніки, спеціальних костюмів, засобів гігієни, масок для наших медичних закладів. Наразі на території області не зафіксовано жодного захворювання на коронавірус, однак ми маємо бути готовими до різних викликів у разі виявлення таких хворих на Львівщині і відповідно реагувати на них.

«Інфекційна лікарня є єдиною спецустановою, де надається допомога хворим з інфекційними хворобами, тому саме її визначено як місце надання лікувальних послуг для хворих», – поінформували також в облдержадміністрації.

Директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко зазначив «Лікарня може прийняти 260 пацієнтів, а при потребі 300. Персонал до реагування готовий. Маємо костюми біозахисту, маски, респіратори, необхідні антибактеріальні розчини та інші препарати. У відділенні інтенсивної терапії для допомоги пацієнтам із тяжкою формою перебігу хвороби є необхідні препарати для проведення штучної вентиляції легень, є лабораторія для досліджень тощо. Ми готові для надання допомоги всім категоріям хворих».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині відбудеться симуляційне навчання готовності закладів охорони здоров’я до госпіталізації хворих з гострою респіраторною хворобою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів