Львівська міськрада не переводитиме комунальні стоматологічні поліклініки на госпрозрахунок

12:24 20 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Депутати ЛМР не підтримали внесення до порядку денного сьогоднішньої сесії проекту ухвали, яка це передбачала.

«За» внесення до порядку денного ухвали щодо переведення на госпрозрахунок комунальних стоматологічних поліклінік проголосували сьогодні, 20 березня, лише 16 депутатів Львівської міської ради. Повідомляючи про це в четвер, прес-служба ЛМР цитує пояснення міського голови Львова Андрія Садового перед тим, як поставити на голосування включення ухвали до порядку денногопроголосувало лише 16 депутатів. Повідомляю чи про це сьогодні, 20 березня, прес-служба ЛМР цитує пояснення міського голови Львова Андрія Садового перед тим, як поставити на голосування включення ухвали до порядку денного сьогоднішнього засідання:

«Ця ухвала не просто потрібна, вона критично потрібна. Тому що мова йде  про дуже великі гроші, які можна оптимізувати в медицині. Чи хтось безкоштовно зуби лікує? Ні! А місто на утримання цих поліклінік виділяємо кошти і не малі. Тому я вважаю, що стоматологічна послуга має бути тільки для дітей безоплатною, для інвалідів, для учасників війни, інших пільгових категорій.  Підтримають депутати – будемо голосувати. Ні, то виноситимемо на наступне пленарне засідання».

Відтак прес-служба ЛМР нагадує, що для утримання чотирьох міських стоматологічних поліклінік Львова щороку бюджет міста витрачає приблизно 28 млн. грн. Відтак управління охорони здоров’я ЛМР вже вдруге (першого разу це було 2011 року) виносить на розгляд депутатського корпусу пропозицію вивести з тіні кошти, які мешканці сплачують не офіційно за стоматологічні послуги. Водночас у проекті ухвали передбачається, що стоматологічні поліклініки й надалі залишаються комунальними закладами і частина кабінетів у них будуть безкоштовними для усіх категорій населення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів