Львівщина однією з перших отримає тест-систему виявлення коронавірусу

09:10 27 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Тест-системи на виявлення коронавірусу «Covid-19» насамперед отримають Львівська, Чернівецька та Закарпатська області.

Про це, як повідомили в агенції новин «Укрінформ», розповів на брифінгу в Нових Санжарах в.о. голови Центру громадського здоров’я Ігор Кузін, котрий зазначив: «Попередньо ми запланували таким чином, що це буде поетапний процес, оскільки ми маємо проводити певне навчання фахівці-віруслогів, які працюють на рівні обласних лабораторних центрів. Першим пріоритетом ми очікуємо, що наприкінці цього тижня або наступного такі тест-системи будуть перш за все спрямовані у три основні області: Львівська, Чернівецька і Закарпатська область. Це перші регіони, які отримають ці тест системи, але ми спершу проведемо навчання».

За словами Кузіна, ці регіони були обрані для першочергового розподілу, оскільки саме з областей найбільше людей працюють в Італії і очікується, що хтось з них буде повертатися в Україну. Очільник Центру громадського здоров’я додав, що наявних тест-систем достатньо для оперативних цілей, водночас ВООЗ готова надати протягом двох-трьох робочих днів додаткові тест-системи у разі потреби.

Кузін також розповів, що в середу отримано результати тестування на коронавірус 48 українців, які перебувають в ізоляції. Вони негативні. За його словами, результати тестування другої частини українських громадян та частини іноземців будуть готові вже завтра. Водночас він наголосив, що підстав до подовження терміну обсервації евакуйованих громадян немає, оскільки за рекомендаціями ВООЗ він має становити саме 14 діб за умови, що за весь час обсервації у жодної особи не буде зафіксовано випадків або ознак ГРВІ.

Як інформував «Щоденний Львів», у школах, лікарнях, ЦНАПах міста, адміністративних будівлях міської ради, підприємствах та установах будуть антисептики для рук та диспансери (дозатори) для гігієнічного дозування антисептиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів