Лікарі-ортопеди з Польщі консультуватимуть та оперуватимуть дітей у Львові

18:53 3 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міську дитячу клінічну лікарню Львова з уже п’ятим візитом приїде команда лікарів-ортопедів з Університетської клініки Вроцлава, яку очолює професор Кшиштоф Колтовські.

6-7 грудня лікарі-ортопеди з Польщі консультуватимуть та оперуватимуть дітей з нейрохірургічною та ортопедичними патологіями. Такі високотехнологічні операції в Україні досі виконували лише у Києві та Харкові, а тепер успішно виконують і у Львові, завдяки допомозі польських лікарів.

Як розповів головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Львова Дмитро Квіт, 6-7 грудня заплановані консультації дітей з нейрохірургічною та ортопедичними патологіями, а також оперативні втручання чотирьом дітям зі складною нейроортопедичною патологією хребта та нижніх кінцівок. Зокрема, польські та львівські лікарі під наглядом професора Кшиштофа Колтовські оперуватимуть чотирирічну дівчинку, яка має вроджену ваду розвитку ЦНС та вроджену деформацію нижніх кінцівок, 10-річного хлопчика, який має варусну деформацію стопи, 17-річного хлопця з оперованим ідіоматичним сколіозом, розсіяним склерозом, лівобічним геміпарезом, варусною деформацією стопи, а також 12-річну дівчинку, яка має ідіопатичний сколіоз грудного відділу хребта IV ступеню, синдром порушення динамічної та статичної функції хребта.

Співпраця між міською дитячою клінічною лікарнею та лікарями-ортопедами Університетської клініки Вроцлава розпочалася у березні 2017 року. За чотири попередні візити лікарі проконсультували понад 80 пацієнтів зі всієї Західної України, а також провели сім надскладних оперативних втручання у дітей із деформацією хребта (сколіоз) ІV ступеня й два оперативні втручання з меншою складністю.

Під час кожного свого візиту професор Кшиштоф Колтовські оглядає тих дітей, які були прооперовані під час його попередніх візитів. А 21 березня 2018 року підписано меморандум про співпрацю між клініками Львова та Вроцлава.

Про це повідомили в понеділок, 3 грудня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів