Кисневі концентратори хворим на Львівщині даватимуть додому

19:45 11 жовтня 2021 р.

Фото до новини

У Львівській області хворі на ковід зможуть отримати кисневий концентратор у свого сімейного лікаря.

Відповідне розпорядження ОДА щодо розподілу кисневих концентраторів серед закладів охорони здоров’я, які надають первинну медичну допомогу населенню області та з урахуванням кількості укладених декларацій з мешканцями, підписав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Кисневі концентратори вже розподілені між закладами охорони здоров’я відповідно до затверджених критеріїв. Концентратори будуть використані згідно з затвердженими стандартами надання медичної допомоги. Пацієнти, які підписали декларації із сімейним лікарем, отримують концентратор для лікування безкоштовно. 

«Кисневі концентратори є важливою частиною лікування COVID-19 у складних випадках. І від їх наявності або відсутності часто залежить життя хворого. Забезпечення медичних закладів Львівщини необхідним обладнанням для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 є одним з пріоритетних напрямків роботи Львівської облдержадміністрації від початку епідемії. Враховуючи теперішню тенденцію до зростання захворюваності COVID-19 і і збільшення кількості випадків важкого перебігу, за кошти державної субвенції було придбано 1520 кисневих концентраторів», - зазначив директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Орест Чемерис.

Нагадаємо, що кисневі концентратори призначені для використання під контролем сімейних лікарів у пацієнтів, які потребують кисневої терапії та чий стан здоров'я не вимагає перебування в стаціонарі під цілодобовим наглядом медпрацівників. Видача кисневих концентраторів у тимчасове користування здійснюється на підставі скерування сімейного лікаря або виписки зі стаціонару, де вказано, що пацієнт потребує кисневої терапії.

Нікого не візьмуть у літак, поїзд, автобус без документів про коронавірус,- рішення уряду

Посилення карантину у Львові: у четвер зупинять великі розважальні заходи (відео)

Хворих на ковід у Львові почали приймати 1-ша та 5-та міські лікарні

У Львові готують нове правило для відвідувачів закладів громадського харчування

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів