Коронавірус не призводить до ускладнень у 80% випадків, – вірусолог

15:40 19 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Запровадження в Україні та інших країнах суворих обмежувальних заходів дасть змогу уникнути одночасного зараження коронавірусом великої кількості людей і завдяки цьому подолати пандемію.

Про це, як повідомили в четвер, 19 березня, в агенції новин «Укрінформ», розповіла доктор медичних наук, завідувач відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Алла Мироненко.

Вірусолог зазначила: «Можливо (на коронавірус. – Ред.), справді перехворіє багато людей, але ми дуже сподіваємося, що це буде не одночасно. А якщо це буде не одночасно, то ми це витримаємо – я маю на увазі і імунну систему людей, і систему охорони здоров’я».

Науковець підкреслила, що 80 відсотків людей, яких уражує коронавірус, виходять із хвороби без ускладнень.  «Це дуже оптимістична інформація», – наголосила Мироненко.

Лікар також зазначила, що у тих людей, які вже перехворіли коронавірусом, виробився проти нього імунітет.  «Це ж імунна система з ним впоралася, їх же не хімічними засобами лікували, бо дієві ліки проти цього збудника поки що не встигли розробити», – зауважила доктор медичних наук.

Мироненко також підтримала запровадження в Україні та інших країнах суворих обмежувальних заходів. Лікар-вірусолог зазначила: «А який вихід? Якщо ми не хочемо, щоб усі захворіли одночасно, це треба було зробити».

Як інформував «ЩЛ», у Львові – 26 пацієнтів із підозрою на коронавірус.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів