Кількість нових хворих на Covid зростає сім днів поспіль, - МОЗ

13:55 6 червня 2020 р.

Фото до новини

Кількість нових хворих за добу, усереднена за останні 7 і 14 днів, зростає сім днів поспіль

Це сталося вперше з моменту ослаблення карантину 11 травня цього року, свідчить статистика МОЗ, інформує Інтерфакс-Україна.

Згідно з нею, 29 травня Україна вийшла на середньодобовий локальний мінімум захворілих за останній тиждень в 375 осіб, проте через тиждень цей показник погіршився до 473 осіб, лише трошки не досягнувши історичного максимуму в 476 осіб від 7 травня.

На 29 травня було зафіксовано і добовий локальний мінімум хворих у середньому за два тижні - 382 людини, проте тепер це значення погіршилося до 424 людей.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зазначає, що тривалість періоду між моментом зараження COVID-19 і появою симптомів зазвичай становить близько п'яти-шести днів, але може варіюватися в межах від одного до 14 днів. Тому у світі використовують графіки середньодобової захворюваності за останні один і два тижні.

За цими показниками пік захворюваності в Україні був відповідно 6 і 10 травня і становив 476 і 474 нових хворих на добу відповідно.

Крім того, останній тиждень погіршується і інша важлива крива - кількість хворих на COVID-19 наразі. Така негативна динаміка цього графіка зафіксована вперше після другого етапу послаблення карантину 22 травня. В результаті попередній пік нинішніх хворих в 13,39 тис. від 24 травня було побито спочатку 31 травня - 13,6 тис., потім 2 червня - 13,65 тис., а 5 червня він досяг показника в 13,93 тис. осіб.

МОЗ також повідомило, що з 31 травня Київ перестав відповідати встановленим урядом вимогам для послаблення карантину: інцидентність (середня кількість нових хворих за останні сім днів) перевищила 12 осіб на 100 тис. населення і до 5 червня становила вже 14,93.

Із 4 червня до числа "порушників" вимог послаблення карантину додалася Житомирська область. Крім неї та Києва, ще шість областей порушують показники для послаблення карантину, і лише дві з них  - за другорядним показником кількості тестів. У Львівській області за останні дні показник інцидентності, як і в Києві, віддалився від бар'єру в 12 і досяг відповідно 16,93.

У Рівненській та Волинській областях ситуація не погіршується, проте показник інцидентності там все ще дуже далекий від гранично допустимого для послаблень - відповідно 28,98 і 28,85.

Нагадаємо, Денис Шмигаль провів нараду щодо ситуації із Covid-19 у Львові та Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів