Денис Шмигаль провів нараду щодо ситуації із Covid-19 у Львові та Львівській області

15:14 6 червня 2020 р.

Фото до новини

Прем’єр-міністр України провів термінову нараду у Львівській облдержадміністрації з приводу врегулювання ситуації, що склалась в області через пандемію коронавірусної інфекції.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

«За статистикою останніх днів Львівщина стала своєрідним антирекордсменом. Спалаху не спостерігається, але кількість інфікованих рівномірно зростає. Джерелом зростання стало місто Львів. Через збільшення кількості інцидентів Львівська область обігнала Чернівецьку. Крім цього, утворилась черга на ПЛР тестування. Щоб не допустити реального спалаху, необхідно діяти швидко та консолідовано» - наголосив під час наради Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, Президент також тримає ситуації в регіоні на своєму особистому контролі.

В межах зустрічі голова Львівської ОДА Максим Козицький ознайомив голову Уряду із актуальною інформацією перебігу боротьби із Covid-19 та найбільш гострими питаннями, що постали в регіоні.

«Приріст захворювання в області змушує ухвалювати непопулярні рішення, однак життя людей попри все для нас – в пріоритеті. Ми спільно із обласною радою доклали максимум зусиль, щоб забезпечити наші медичні заклади усіма необхідними засобами та матеріалами, тож у цьому сегменті ситуація не викликає занепокоєння. Досить гостро останнім часом постало питання внутрішньообласних перевезень, адже економіка потребує відновлення транспортних сполучень. Однак ми свідомі того, що рівень захворюваності буде падати лише при дотриманні карантину самими мешканцями області», - зазначив очільник області.

На високому рівні злагодженої роботи всіх рівнів на початку епідемії наголосила заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

«Ми очікували спалаху на Львівщині на початку епідемії в силу її географічного розташування та інших особливостей. Але тоді регіон спрацював ідеально. До цього показника долучились як фахово підготовлена медична система, так і свідомість самих жителів області, які ретельно дотримувались карантину. Прогнозуємо, що Львівщина ще не пройшла піку захворюваності, тому мусимо в короткі терміни задіяти усі можливі важелі впливу на ситуацію», - акцентувала заступник міністра.

Під час наради із Прем’єр-міністром по ситуації в розрізі кожної лікарні, що працює з COVID-19 доповіли головні лікарі медзакладів. Вони ознайомили керівника Уряду із процесом імплементації нової системи фінансування через НЗСУ, зокрема щодо роботи із Covid-пакетами.

За результатами наради Денис Шмигаль доручив розглянути можливість запуску пулінг-тестування, що дозволить одночасно тестувати 5 зразків відібраного матеріалу. Подібну схему планують розпочати на базі лабораторій, що задіяні до процесу тестувань.

Окрім того, під час наради порушили питання інтенсивних навчань для вірусологів, аби підсилити штат фахівців, які працюють у Лабораторному центрі та інших лабораторіях області.

У Львівській області не послаблені карантинні заходи, - так вважає МОЗ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів