Хворих з коронавірусом у Львові прийматиме інфекційна лікарня

12:51 26 лютого 2020 р.

Фото до новини

Інфекційна лікарня – єдина в місті, яка має право приймати хворих з коронавірусом, а міські лікарні – мають алгоритм дій, у разі виявлення таких хворих.

Пацієнт, у якого буде лабораторним способом виявлено коронавірус, має бути госпіталізований у Львівську обласну інфекційну лікарню. Саме ця лікарня — єдина в місті, яка має право приймати таких хворих. Водночас, міські лікарні Львова мають напрацьований алгоритм дій в разі виявлення у лікарні пацієнта з підозрою на коронавірус. Також медичні установи забезпечені засобами індивідуального захисту.

Про це інформуж пресслужба ЛМР.

«Станом на сьогодні, відповідно до обов’язків, які покладені на обласну інфекційну лікарню, ми готові приймати хворих на коронавірусну інфекцію. Першочергове їх розміщення передбачається у 8 боксах — це орієнтовно 20 хворих. А потім є план внутрішнього перепрофілювання відділень. Тобто разом можемо помістити 300 хворих. За потребою, буде задіяно відділення інтенсивної терапії, де сьогодні є 4 апарати для проведення штучної вентиляції легень та інші необхідні прилади для здійснення інтенсивного лікування. Тобто, у разі необхідності, ми вивільняємо стаціонари, а наших хворих, відповідно до наказу департаменту, переймають райони, які знаходяться довкола міста Львова.

Крім названих апаратів, у відділенні інтенсивної терапії ми маємо портативний рентгенівський апарат, для проведення на місці необхідних досліджень, а також портативну УЗД-систему.
Завантажити фото

Із засобів індивідуального захисту — маємо комплекти індивідуального захисту першого типу, близько 10 тисяч трьохшарових масок, 5 тисяч індивідуальних халатів і 200 респіраторів, які необхідні для роботи персоналу.

Із медикаментів — маємо інфузійні розчини, антибактеріальні та інші препарати для симптоматичної терапії.

На сьогодні чіткого протоколу щодо лікування Всесвітня організація охорони здоров’я не надає. Але коронавірус цього типу відноситься до 40 ідентифікованих на сьогоднішній день інших вірусів цієї родини. Тому, при відсутності ускладнень і при вчасному зверненні до лікаря, є багато випадків одужання хворих", — розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

Нагадаємо, у Львівській області немає жодної тест-системи для коронавіруса.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів