Головний санітарний лікар закликав дотримуватися умов карантину

18:00 24 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: glavcom.ua

Заступник міністра охорони здоров’я й головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав громадян свідомо дотримуватися правил карантину, щоб не допустити масового інфікування коронавірусом.

Про це повідомили у вівторок, 24 березня, на Урядовому порталі, де також розповіли, що Віктор Ляшко наголосив: «Свідоме ставлення громадян до проблеми поширення коронавірусної інфекції та ретельне дотримання всіх вимог і превентивних правил допоможуть Україні пройти в більш легкій формі спалах хвороби. Коли ми всі будемо свідомо дотримуватися умов карантину – і ті, хто приїхав із-за кордону, і ті, які перебувають на території нашої країни, – тільки разом ми можемо не допустити масового поширення коронавірусної хвороби».

Головний санітарний лікар навів приклад країн, де спільними зусиллями подолано епідемію, відтак, укотре закликав українців не бути легковажними у критичній ситуації, що зачепила увесь світ та Україну, і чітко дотримуватися порад, які надає МОЗ та вимог карантину, зокрема зменшити свою мобільність, особливо людям похилого віку, які є в групі ризику. Віктор Ляшко нагадав: «Ми всі повинні дотримуватися соціальної дистанції, мінімум 1,5 метра, мити руки під проточною водою з милом, або використовувати антисептики (нанести 2,5-3 мілілітра на долоні, потираючи ними 20-30 секунд), щоб унеможливити контактну передачу інфекції».

Заступник міністра закликав у людних місцях носити медичні маски. За словами Віктора Ляшка, вітчизняні виробники нарощують виробництво засобів індивідуального захисту. Водночас, заступник міністра звернувся до підприємців продавати медвироби в заклади охорони здоров’я та аптечну мережу, щоб забезпечити і неуможливити дефіцит даних товарів на території України.

Віктор Ляшко повідомив, що міністерство передало ПЛР-системи та реактиви для проведення досліджень у віросулогічні лабораторії, а українські вчені створили тести, які наразі проходять дослідження в лабораторіях міністерства охорони здоров'я для порівняльної діагностики.

«Точність українських тестів буде такою ж, як і в інших тестах для ПЛР-систем. В іншому випадку, вони не будуть допущені до реалізації і використання на території України», – запевнив Віктор Ляшко.

За його словами, на сьогодні в Україні є близько 400 апаратів для штучної вентиляції легень у відділеннях інтенсивної терапії та інфекційних лікарнях; ще близько 3,5 тисячі – у лікарнях; є такі апарати в операційних, які проводили планові операції. При потребі в умовах поширення коронавірусу всі ці апарати використовуватимуться для надання допомоги хворим.

Як інформував «ЩЛ», на лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебувають із підозрою на коронавірус 40 пацієнтів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів