Фізіотерапевти зі США провели тренінг у Львові

12:02 28 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

На базі клініки нейрохірургії та неврології Військово-медичного клінічного центру Західного регіону відбувся триденний науково-практичний тренінг з питань розвитку фізичної терапії в Україні.

Американські фізіотерапевти поділилися досвідом та напрацюваннями з понад півсотнею представників медичних установ з Києва, Одеси, Дніпропетровська та Запоріжжя, які безпосередньо займаються реабілітацією пацієнтів із захворюваннями та ушкодженнями центральної і периферичної нервової системи. За словами начальника Військово-медичного клінічного центру полковника медичної служби Івана Гайди, представниці Американської асоціації фізичної терапії з готовністю відгукнулися на пропозицію провести тренінг.

«Американські колеги обговорили з нашими фізіотерапевтами питання нейрореабілітації учасників Антитерористичної операції, які отримали важкі поранення в боях з проросійськими найманцями. Вони долучилися до зусиль українців зробити усе можливе, щоб повернути наших захисників до «строю» та допомогти їм адаптуватися до мирного життя», – зазначив полковник медичної служби Іван Гайда.

Клінічний координатор Каліфорнійського університету, спеціаліст ортопедичної лікарні Центру ДЦП пані Марсія Грінберг наголосила: «Матеріал, який вона запропонувала українським військовим фізіотерапевтам, базується на ґрунтовних наукових дослідженнях сучасності. Впевнена, що ознайомившись з цим матеріалом, українські спеціалісти не лише підвищать професійний рівень, а й ознайомляться з найкращими світовими методиками проведення комплексу реабілітаційних заходів. Водночас, я і мої колеги були вражені професійним рівнем, знаннями та досвідом українських фізіотерапевтів – нам було чого дізнатися під час практичних занять».

Про це повідомили сьогодні, 28 січня, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували світлини з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів