Два міністерства заборонили невакцинованим дітям відвідувати школи й дитячі садки

17:05 13 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: moz.gov.ua

Міністерство охорони здоров’я України і міністерство освіти і науки України нагадали офіційним листом головам обласних та Київської міської державних адміністрацій про діючі норми закону.

Про це повідомили в прес-службі міністерства охорони здоров’я України, де також розповіли: «Згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або у дитини є медичні протипоказання до вакцинації (стаття 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»). Колективний імунітет допоможе захистити від смертельно небезпечних хвороб тих дітей, які не можуть вакцинуватись з медичних причин».

«Якщо в дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка на підставі даних обов’язкового медичного профілактичного огляду дитини за участю лікаря педіатра та інших лікарів-спеціалістів. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу», – поінформували також у міністерстві.

«Лікарсько-консультативна комісія може прийняти рішення щодо заборони відвідування дитиною без профілактичних щеплень навчального закладу, наприклад – у разі ускладнення епідемічної ситуації. У таких випадках питання щодо форм здобуття освіти такими дітьми вирішують місцеві органи освіти», – повідомили також у прес-службі міністерства охорони здоров’я України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів