Десантники зі Львова проходять у Польщі реабілітацію за громадські кошти

18:45 7 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: polradio.pl

Фізіотерапевт Центру реабілітації «Добрий Брат» Павел Мадейський запевняє: «Хочемо провести такий курс реабілітації, щоб вони могли нормально функціонувати у суспільстві».

28 українських десантників, які були поранені під час Антитерористичної операції у Донбасі, проходять реабілітацію в містечку Осєк Поморського воєводства. Один із прибулих військових має аж 46 ран.

Фізіотерапевт Центру реабілітації «Добрий Брат» Павел Мадейський щодня займається спеціальними вправами з українськими військовими. «Вони приїхали до нас з вогнепальними пораненнями, зі зламаннями та ампутаціями. Ми хочемо провести такий курс реабілітації, щоб вони могли нормально функціонувати у суспільстві», – каже Павел Мадейський.

Серед поранених – Андрій. «Осколок вцілив мені у м’яку тканину в коліно, кості цілі, але осколок залишився. Тепер я проходжу тут реабілітацію, щоб потім можна було нормально ходити», – каже Андрій. 

Оплатив курс лікування 28-ми учасникам боїв з сепаратистами син співвласника Центру реабілітації Добрий Брат Якуб Марковський, який має бізнес в Україні, а частину коштів покрили його колеги. «Одного разу я прокинувся вранці і вирішив, що цим молодим людям можна допомогти. Оскільки ми маємо тут Центр реабілітації, то чому б не привезти їх сюди і спробувати їх підлікувати», – каже Якуб Марковський.

Українські воїни перебуватимуть на лікуванні в Осєку на півночі Польщі до кінця листопада. Після цього, з України, на реабілітацію, прибуде нова група поранених. 

Товариство «Добрий Брат» та Ґданський фонд доброчинності продовжує збирати кошти, зокрема на протез одного з постраждалих десантників та на закупівлю необхідного медичного обладнання. Про це повідомили сьогодні, 7 листопада, на сайті «Польського радіо».

Як інформував «ЩЛ», десантники зі Львова пройдуть у Польщі курс відновного лікування після важких поранень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів