Cимуляційний центр на базі Львівського медуніверситету може профінансувати Франція

19:31 22 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Франція надасть Україні грант у розмірі 200 мільйонів євро.

Максим Козицький пояснив, чому критично важливо, аби цей проєкт отримав фінансування.

Франція надасть Україні грант у розмірі 200 мільйонів євро. Як зазначила Перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко, одним із ключових секторів, що отримають фінансування в рамках угоди, є охорона здоров'я. Про це повідомив очільник Львівщини Максим Козицький.

Читайте також: Львівську обласну клінічну лікарню разом зі землею безплатно віддали Львівському медуніверситету

«Сподіваюся, що під час відбору проєктів для фінансування Кабінет Міністрів України не омине такий критично важливий, як сучасний симуляційний медичний тренінговий центр на базі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Він функціонуватиме як частина університетської клініки, яку зараз створюють та яка повністю відповідає баченню Міністерства охорони здоров'я України, Віктора Ляшка, а також уряду і Офісу Президента України щодо підвищення надання якості медичної допомоги й навчання студентів та лікарів», – зазначив Максим Козицький.

Проєкт створення центру розробили у співпраці з Université de Lorraine (м. Нансі, Франція) на запит Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства оборони України та МВС України. Він уже зареєстрований на платформі DREAM.

Читайте також: У Львівському медуніверситеті заявили про зменшення охочих навчатися на медспеціальностях

«Симуляційний центр спеціалізуватиметься на підготовці лікарів і медичного персоналу за напрямами судинної хірургії, мікрохірургії та роботизованої хірургії. Тут також навчатимуть надавати невідкладну допомогу в умовах катастроф на базі концепції damage control.

Принагідно щиро дякую головному ідейному натхненнику цього центру – професору Рафаелю Пітті. Лише за два останні роки завдяки його допомозі вдалося навчити близько 5500 українських медиків та підготувати майже 100 інструкторів!

Читайте також: Козицький хоче повернути індійських студентів у Львівський медуніверситет

Професор Пітті дуже чітко розуміє місію центру. Він – військовий лікар-анестезіолог та фахівець у галузі медицини катастроф. Завершив службу у французькій армії зі званням генерала. З квітня 2022 року працює пліч-о-пліч з українськими медиками, надаючи неоціненну допомогу нашим людям.

Дякуємо французьким партнерам за відчутну підтримку. Важливо, щоб її максимально відчули українці на місцях! Зокрема люди, які отримали травми та поранення через війну.

Час не терпить. Очікуємо на рішення Стратегічної інвестиційної ради Кабміну», – повідомив голова Львівської ОДА.

Нагадаємо, Львівський медуніверситет імені Д. Галицького — у трійці найдорожчих в Україні.

Читайте також: У Львові відкривають новий медичний університет

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів