Чому вейпи стали популярними серед тих, хто не хоче кидати?

10:53 18 травня 2019 р.

Фото до новини

Ще кілька років тому про електронні сигарети мало хто знав. Більшість думали, що вейпінг – чергова модна «фішка» серед молоді, яка швидко втратить популярність.

"По-перше, - думали вони, - це непрактично, а по-друге, небезпечно". Великі тютюнові компанії ніколи не могли передбачити, що вейпінг складе гідну конкуренцію тютюновим виробам і почне активно витісняти їх з ринку.

Як зароджувався вейпінг?

Перша електронна сигарета була зроблена в Китаї і багато хто не вірив в популярність новинки. Ві ті часи табачні корпорації все ще мали великі ресурси і багатство. Але широкі антитабачні кампанії, високі акцизи та мода на здоровий спосіб життя зробили багато для розповсюдження більш здорових альтернатив.

Експерти за магазину електронних сигарет Димок визначають основні переваги вейпу:

  • Відсутність смол та важких металів
  • Змога поступово зменшувати кількість вживаного нікотину
  • Великій вібир пристроїв
  • Величезний вибір смаків та міцності нікотину
  • Можливість повністю іммітувати процес паління, навіть використовуючи без нікотину.

З розвитком вейп-індустрії на ринку з'явилися великі компанії з виробництва електронних сигарет, такі як Joyetech, Kangertech та ін.

Батьківщиною таких компаній-гігантів є саме Китай. І як би американські і європейські конкуренти не намагалися створити щось своє, пристрої не змогли завоювати ринок, оскільки кожна модель виходить в обмеженій кількості і має високу вартість (в середньому 600 доларів США). Причому заново "вигадувати велосипед" ніхто не намагається, виробники США доповнюють моделі тільки ексклюзивним корпусом "Hand made", а вся електронна начинка використовується китайського виробництва (більшість провідних вейп-технологій давно запатентована великими китайськими компаніями).

Саме електронні сигарети оригінального китайського виробництва є зразком якості, безпеки та доступності.

5 причин популярності

"Вейпінг - це модно?" - запитаєте ви. Безумовно.

Саме останні 2-3 роки індустрія досягла своєї популярності, тому що:

  • Електронна сигарета стильно виглядає. Сперечатися не варто, вейп виглядає круто, саме тому виробники роблять чималий акцент на дизайні і стилі. Гарний мод зі сталі в руках, велика кількість пари і смак рідини – це те, що очікують вейпери від чергової моделі.
  • Вейпінг дешевше куріння. При приблизному підрахунку курець в середньому витрачає на сигарети близько 12700 грн на рік, вейпер в 2 рази менше грн.
  • Великий вибір смаків рідин для вейпа. "Що Ви зараз курите? - Сигарету. - З якимось смаком? - Ем-м-м, зі смаком сигарети?". В сердовищі вейперів такого діалогу не почуєш: парити можна що завгодно: морозиво, вершки, згущене молоко, полуницю, ананас, пінаколаду, віскі, будь-який вид сигарет відомих марок і все, що завгодно, що можна з’їсти.
  • Електронна сигарета дозволяє легко кинути палити. І це не теорема. Ефективність вейпінга доведена на досвіді тисячі українських курців, які швидко перейшли з диму на пар і не завдають шкоди своєму здоров'ю.
  • Тяга до електронних сигарет не вкиликає такої сильної залежності, я к тяга до тютюну. Люди легше можуть відмовлятись від пару, він не привязує на стільки як цигарки, завдяки не схожості на табачний дим і смак.

Ситуація з вейпінгом в Україні

До речі, не варто вважати вейпінг популярним тільки серед молодого покоління. В Україні середній вік вейпера - 25-30 років, а більше 30% користувачів - люди старше 45 років, що тільки підтверджує ефективність даного способу кинути палити. Доросла людина не викидатиме "гроші на вітер" і парити тільки заради моди.

В Україні вейпінг найбільш популярний у великих обласних центрах: Київ, Харків, Львів та ін., Але завдяки активній рекламі в Інтернеті, індустрія починає розвиватися у всій країні. Варто відзначити, що ціни на пристрої і рідини в Україні не сильно відрізняються від цін в Європі, а іноді вартість навіть менше, що підвищує доступність електронних сигарет.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів