Четверта хвиля коронавірусу у Польщі найбільше вдарить у регіони, які межують з Україною

14:00 19 липня 2021 р.

Фото до новини

Тому що у цих регіонах найменше вакцинованих. А в Польщі підтвердили вже185 випадків зараження штамом «Дельта».

Віцеміністр здоров'я Польщі Вальдемар Краска застеріг, що вже за кілька тижнів у країні збільшиться число заражень коронавірусом, хіба що поляки масово вакцинуються. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

Станом на понеділок у Польщі підтвердили зараження коронавірусним штамом «Дельта» у 185 осіб. Про це повідомив віцеміністр здоров’я Вальдемар Краска. Наразі це 47 відсотків усіх нових мутацій, що виявили у Польщі.

За словами Краски, за кілька тижнів у Польщі збільшиться число заражень. «Хіба що поляки випередять четверту хвилю, випередять зростання захворювань та масово вакцинуються», - підкреслив він.

Краску також запитали, чому все ще залишається мало нових підтверджених заражень коронавірусом (щодня виявляють кількадесят випадків), оскільки вчені кажуть, що «Дельта»-варіант є заразнішим за інші відомі.

«Найновіші дані, я навіть маю сьогоднішні, тобто 185 випадків „Дельта”-варіанту в Польщі. (...) Ми говоримо про всі випадки. Це вже 47% усіх нових мутацій, які ми виявляємо в Польщі, тобто поступово справді зростає», - повідомив він. Краска нагадав, що в середині червня коронавірусу цього штаму було 8 відсотків від загальної кількості.

«Я думаю, що і в нашій країні, особливо зараз, під час курортного сезону, коли ми дуже рухливі, пересуваємось, зустрічаємося з багатьма людьми, цей заразливий варіант „Дельти” поширюватиметься набагато швидше, особливо серед молоді, людей, які, на жаль, не роблять щеплення», - зазначив він.

На його думку, не зовсім вірно, що сонячна і тепла погода перешкоджає поширенню коронавірусу. Він вказав на приклад Індії, де високі температури, а штам «Дельта» дуже поширився.

«Найголовніше - це, звичайно, міжособистісний контакт, тобто безпосередня передача цього вірусу», - зазначив він.

Водночас, за словами професорки Аґнєшки Шустер-Цєсєльської із Кафедри вірусології та імунології Університету Марії Склодовської-Кюрі у Люблині, «Дельта» є більш заразним штамом, але не більш агресивним. На її думку, четверта хвиля коронавірусу у Польщі найбільше вдарить у східні та південно-східні регіони країни, де є найменше вакцинованих.

Натомість, як сказав міністр здоров’я України Віктор Ляшко, до кінця літа «Дельта» стане домінуючим в Україні штамом коронавірусу. Наразі офіційно у країні виявили тільки чотири випадки інфікування цією мутацією.

Нагадаємо, що Польща має кордони на сході з Білоруссю (418 км) та Україною (535 км).

Як на Львівщині вакцинували у вихідні: де і скільки

З середини тижня в Україні вакцинуватимуть Moderna, на яку видаватимуть міжнародні сертифікати, - міністр МОЗ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів