З середини тижня в Україні вакцинуватимуть Moderna, на яку видаватимуть міжнародні сертифікати, - міністр МОЗ

11:30 18 липня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні Україна отримала 2 млн доз вакцини Moderna, а до середи вона буде доставлена в кожну область.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише Dailylviv:

"Сьогодні Україна отримала 2 млн доз вакцини  Moderna. Вакцина надана урядом США через глобальну ініціативу COVAX. Це результати нашої командної роботи на рівні президентів, послів та міністрів обох країн. 

Вакцина з цієї поставки призначена для щеплення організованих колективів та професійних груп із попередніх етапів вакцинації. Розвезення в регіони розпочнемо вже сьогодні, до середи вакцина буде в кожній області.

Розроблена американською компанією Moderna мРНК-вакцина схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Це значить, що після повного курсу щеплення нею також можна буде отримати міжнародний сертифікат про проведення вакцинації. Повний курс щеплення передбачає введення двох доз вакцини з інтервалом у 28 днів. 

Не зволікайте, звертайтесь у пункти щеплення, центри вакцинації та отримайте свій захист від коронавірусної хвороби. Візьміть з собою на щеплення батьків, бабусь, дідусів, адже це запорука того, що на свята ви зможете збиратися всією родиною, а не лише онлайн! 

Ще раз наголошую: найкраща вакцина та, що вже введена в організм та працює для вашого захисту. Усі вакцини, які є в Україні, ефективні і дозволені ВООЗ до екстренного використання.

Наші медики продовжують нарощувати темпи вакцинації, щоб захистити  якомога більше українців. 

Загалом від початку вакцинації проведено понад 4 млн (щеплень - DL). 

Дякую нашим міжнародним партнерам за постійну підтримку та можливість захистити якомога більше українців від коронавірусної хвороби: U.S. Embassy Kyiv Ukraine UNICEF Ukraine World Health Organization Ukraine European Union in Ukraine. British Embassy Kyiv Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew, Embassy of Canada in Ukraine, World Bank Ukraine USAID Ukraine - USAID Україна Gavi, the Vaccine Alliance United Nations in Ukraine @EmbassyofSwedeninKyiv".

У суботу-неділю центри вакцинації у Львові працюють з 10:00 до 15:00

Уряд назвав країни, які визнали українські COVID-сертифікати

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів