Через Львівський військовий госпіталь уже пройшли 1395 поранених бійців

23:22 24 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: vikna.if.ua

Станом на сьогодні у Військовомедичному клінічному центрі Західного регіону перебувають 107 осіб.

«За час АТО у Львівському військовому госпіталі пролікували 1395 бійців», – повідомила сьогодні, 24 лютого, журналіст київської газети «День» Тетяна Козирєва, яка також зазначила:

«Станом на сьогодні у Військово¬медичному клінічному центрі Західного регіону перебувають 107 осіб, і це поранені, травмовані і хворі військовослужбовці – учасники антитерористичної операції на Донбасі. Військовим, які отримали важкі тілесні ушкодження та потребують спеціальної реабілітації, надається весь необхідний комплекс послуг у медичних та реабілітаційних закладах Львівщини.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив керівник медзакладу полковник медичної служби Іван Гайда. Разом з лікуванням у стаціонарі у Львівському військовому госпіталі, додав офіцер, учасники АТО можуть розраховувати на кваліфіковану психологічну підтримку – від психологів¬волонтерів, а після базового лікування мають можливість продовжити відновлювати здоров’я у Міжрегіональному центрі реабілітації.

Іван Гайда наголосив: «Для нас не має значення, де служить боєць, який потрапляє у наш мед заклад – чи у добровольчому батальйоні, чи у силових підрозділах.  Головне – поставити його на ноги. Тому робимо все від нас залежне і, якщо є потреба, можемо залучити й іноземних колег та навіть скерувати пацієнта на лікування за кордон, наприклад, до Австрії. Маємо й перші позитивні результати: після лікування двоє бійців, які отримали поранення хребта, зараз посилено тренуються і невдовзі виступатимуть на спортивних аренах у складі Національної паралімпійської збірної».

Як інформував «ЩЛ»,  львівські військові медики надали за вісім днів допомогу майже 400 пораненим бійцям.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів